10 sept 2013

En La Vall d'Albaida preocupats


Vint treballadors socials de La Vall d’Albaida es van reunir un divendres de juliol a El Palomar per reflexionar al respecte de l’Avantprojecte de llei per a la reforma de l’Administració Local.  Si sols serà obligatòria la prestació de serveis socials als municipis majors de 20.000 habitants, són molts els municipis de La Vall d'Albaida els que deixaran de tindre els serveis socials que durant casi trenta anys han tingut.

Davant esta situació, els treballadors socials han decidit començar a prendre mesures al respecte, demanant en un primer moment una resposta a l’Administració Autonòmica i Provincial per conèixer cóm s’ha d’interpretar la nova legislació, en la que els Ajuntaments no tindran competències pròpies en serveis socials i tan sols seran avaluadors de les situacions de risc. Perillen els serveis de proximitat als ciutadans que els professionals del treball social al llarg de les últimes dècades han exercit en la Vall d’Albaida, donant resposta als ciutadans mitjançant la prestació de serveis socials generals en tots i cadascun dels 34 municipis.

FINS ACÍ


El Col·legi Oficial de Treballadors Socials de Valencia va pendre la iniciativa de treballar amb grups de professionals per tal de defendre el Sistema Públic de Benestar Social i en principi evitar l'aprovació de la llei que va a substituir a la Llei de Bases de Règim Local.

La finalitat d'aquest blog és que cada iniciativa, acció, activitat, idea o proposta de qualsevol professional de l'àmbit social puga ser coneguda, compartida i seguida per la resta dels professionals.

Hem dit FINS ACÍ i hem de seguir treballant!