18 dic 2013

ENTREGA MASSIVA DE SOL·LICITUDS

El grup Fins Ací del Col·legi Oficial de Treball Social, en la reunió de Xàtiva, acordarem amb tots els professionals participants, dur a terme una acció de presentació massiva d'escrits a la Diputació i a la Conselleria, demanant explicacions respecte a la reforma de l'Administració Local.

Proposem el dilluns dia 20 de gener de 2014, a les 16 hores, en la Plaça Manises, al Registre de la Diputació, on podem registrar les sol·licituds adreçades tant a Conselleria, com a la mateixa Diputació.

La finalitat és fer visible la nostra professió i fer veure a la ciutadania que els serveis socials com els coneguem fins ara, van a desaparèixer i no tenim respostes al futur de molts dels programes i prestacions actuals, que considerem necessaris i pròxims a les persones.

Des del Col·legi Oficial difondrem models de sol·licituds que podrem fer servir i presentar tots i totes junts al Registre de la Diputació.

Fem-ho saber als treballadors i treballadores socials que coneguem, treballen on treballen i fem saber que podem, volem i sabem.

4 dic 2013

REUNIÓ DE TREBALLADORS SOCIALS EN XÀTIVA







Ens reunirem a Xàtiva, a la Casa de la Cultura,una representació de treballadores i treballadors socials de La Vall d'Albaida, La Costera, la Canal, la Safor i La Ribera Alta, amb la intenció de recollir propostes d'accions que facen visible la professió i evidencien la futura desaparició dels serveis socials en els municipis.






Parlarem del quefer professional, de la tasca educativa que tenim en les nostres intervencions, de tot allò que fem amb els malalts mentals, amb les persones amb discapacitat, amb les dones víctimes de qualsevol tipus de violència, amb els majors dependents i no dependents, amb els i les menors; tots tenim un professional de referència als municipis preparat per donar orientació, assessorament i una resposta clara a les situacions difícils que es plantegen.
Som molt mes que expendedors de "vale d'alimentació", som treballadors i socials.


2 dic 2013

"La vida no es tan sencilla como para privatizarla"


El cap de setmana passat, a Ontinyent, membres de Fins Ací vam estar a les II Jornades de l'Estat de Benestar, Drets front a la Beneficència, i el títol de l'entrada és una de les moltes frases bones que escoltarem d'Amparo Montalva Ocaña. Amb una ponència titulada "¿Qué defendemos cuando reivindicamos "lo público"?, ens va fer un repas clar i directe del que està passant i del que significa la relació entre el públic i el privat.
Som testimoni del debilitament de la ciutadania i ens va posar com ejemple una metàfora que escenifica la resposta (o no) de moltes persones, "la rana en agua caliente"