31 ene 2014

MICROACCIONES. Despertando en el Mercado

A veces nos planteamos qué podemos hacer cuando todo el Sistema de Bienestar Social se derrumba a nuestro alrededor y sólo ves el sufrimiento diario de personas como tú. Sientes que se te escapa como granos de arena entre los dedos, impotente y piensas... ¿ Cómo puedo parar esto? ¿Pasará y todo volverá a ser como antes?..

Nada más lejos de la realidad, esa dura realidad de los casi tres millones de niños en situación de pobreza, de tantas personas, colectivos, situaciones de exclusión y marginación. Una realidad muy diferente a la de las 20 personas más ricas que acumulan una renta equivalente a la renta de 9.345.578 personas más pobres.

Y mientras qué hace este desGobierno? DESMONTA LOS SERVICIOS SOCIALES.

Los Servicios Sociales se mueren. No es que fueran los mejores, tenían grandes carencias pero al menos era un punto de partida, conseguido tras la lucha comunitaria, desde donde construir un mundo más justo y una sociedad más solidaria.

Así que nos pusimos manos a la obra, porque movilizar, sensibilizar, informar no sólo se puede hacer desde el despacho. Y pensamos la siguiente microacción que os animamos a que hagáis y a que si os surgen otras ideas nos hagáis partícipes. El sábado armad@s con carro, pancartas caseras y folletos nos fuimos al mercado. 



La gente miraba, leía el folleto Sabias que...? y se les oía comentar entre sí. Cuando nos acercamos a grupos y explicábamos la situación en la que nos encontramos la indignación era mayoritaria. Algunas personas nos preguntaron si era cierto y cómo podían participar, también nos llegaron historias de sus relaciones con los SS.SS e incluso una mujer había sido auxiliar de ayuda a domicilio, tod@s con algo en común NO SABEN NADA del desmantelamiento.

Fue una mañana ilusionadora al ver la gente despertar de la ignorancia a la que nos tienen sometidos, preguntando y queriendo participar, al llegar a casa una idea resonaba en mi mente  SI SE PUEDE. SI PODEMOS.


Esperando veros en los mercados, plazas, la fruteria del barrio y el vecindario... 

Y esperando nuevas microacciones...

P.D. Aquí va una iniciativa que también nos parece no sólo interesante sino importante ya que solicita el Derecho Fundamental a los Servicios Sociales.













22 ene 2014

350 ESCRITS

Després de l'agressió que el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana ha fet als nostres drets socials i als Serveis Socials en particular, ahir els i les professionals vam dir Fins Ací

Diguem Fins Ací des de la comunitat, perquè sols des de la comunitat aconseguirem recuperar el que és nostre. Des de tots i totes, i des de cada disciplina, com el treball social, la psicologia, la pedagogia, l'educació, i com ciutadans i ciutadanes conscients.


Al voltant de 350 escrits registrarem ahir d'entrada en la Diputació de València. En tots ells demanàvem una resposta institucional que permeta la continuïtat en el futur dels Serveis Socials municipals. 


Erem unes 70 persones en l'acció d'entrega massiva, que una vegada presentats els escrits, ens reunirem en Assemblea a la seu de Ca Revolta, a qui agraïm la seua col·laboració, i ens ho conten al seu blog.



Gràcies a tots i a totes per la vostra participació, agafem força que anem a mes.

Ja estem treballant per organitzar la propera entrega d' instàncies del 20 de febrer al Prop de Gregori Gea, pel que ens reunirem el 29 de gener a les 17.30 h. en la seu del Col·legi de Treball Social de València. Esteu tots i totes convidats. 


Continuarem donant informació en aquest blog.


@FinsAci_VLC






16 ene 2014

EL DILLUNS DIA 20 ANEM A LA PLAÇA MANISES



El 30 de desembre es va publicar la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local, amb una idea molt clara: «una Administració
una competència». Ja no hi ha una competència definida per a prestar Serveis Socials des dels Ajuntaments, tornem al passat amb accions típiques de la beneficència.

Per altra part, la Conselleria de Benestar Social, va publicar el dia 7 de gener l'Ordre 27/2013, de 26 de desembre, per la que es regulen i convoquen ajudes en matèria de Serveis Socials per a 2014, on no apareixen en cap punt el finançament dels serveis socials generals municipals, que durant dècades, ha regulat i convocat la Conselleria de Benestar Social mitjançant una Ordre com aquesta. Si no tenim competències i a mes a mes no financen els SS.SS.... Feu la suma.

No podem esperar per vore què passa, JA ESTÀ PASSANT: ESTAN DESMANTELLANT ELS SERVEIS SOCIALS i posant en perill molts llocs de treball.

Per això volem una resposta i hem convocat una entrega massiva de sol·licituds pel dilluns dia 20 de gener, a les 16 hores, a la Plaça Manises, al Registre de la Excel·lentíssima Diputació, on pugam dir junts i juntes FINS ACÍ.

Feu difusió  @FinsAci_VLC    i si no pugueu anar-hi doneu la vostra sol·licitud a algun company/a.